GCGP-1

 

Model vozila: MAN TGM 13.290

Tipizacija vozila: GCGP-1

Leto nabave: 2014

Posadka: 1+5

Količina vode: 3000 L

Nadgradnja: Gasilska vozila PUŠNIK, d.o.o.


Vozilo GCGP-1 se uporablja za gašenje stavbnih požarov in požarov v naravnem okolju ter izvajanje vseh vrst drugih intervencij.

Gasilska cisterna s 3000 L vode in podaljšano kabino, v kateri je prostora za šest člansko posadko. V kabini so nameščeni štiri dihalni aparati z rezervnimi jeklenkami. Podvozje je namenjeno za terensko vožnjo, saj ima enojne prevmatike s profilom za teren in pogon 4x4.

V zadnjem delu ima vozilo nadgradnjo, ki zajema vso opremo potrebno za posredovanje v požarih v naravi ter stavbnih požarih. Na zadnjem delu se nahaja črpalka znamke ROSENBAUER NH25. V levem in desnem zadnjem delu nadgradnje sta nameščene dva navijaka, prvi navijak s 60 m visokotlačne cevi premera 25 mm in ročnikom Rosenbauer Nepiro ter drugi navijak s 100 m visokotlačne cevi premera 19 mm in ročnikom za gašenje gozdnih požarov. Vozilo je opremljeno z elektor agregatom moči 9 kVA in pnevmatskim teleskopskim svetlobnim stolpom, električnim vitlom s 6800 kg vlečne sile, izpihovalcem dima, potopno črpalko, stikalno lestvijo, nosili in opremo za prvo pomoč, tlačnimi cevmi in različnimi gasilskimi armaturami, medmešalcem penila, motorno žago in vso potrebno opremo za gašenje gozdnih požarov.